ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

ДЕРЖПРИКОРДОНСЛУЖБА ЗАЦІКАВЛЕНА У ЯКНАЙШВИДШОМУ ЗАВЕРШЕННІ РОЗСЛІДУВАННЯ ПО ПРОЕКТУ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНІЧНОГО ОБЛАШТУВАННЯ КОРДОНУ (ФОТО, ВІДЕО)

ДЕРЖПРИКОРДОНСЛУЖБА ЗАЦІКАВЛЕНА У ЯКНАЙШВИДШОМУ ЗАВЕРШЕННІ РОЗСЛІДУВАННЯ ПО ПРОЕКТУ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНІЧНОГО ОБЛАШТУВАННЯ КОРДОНУ (ФОТО, ВІДЕО)
138772 ПЕРЕГЛЯДІВ

Держприкордонслужба України повідомляє, що зацікавлена у якнайшвидшому завершенні розслідування, оскільки реалізація проекту інженерно-технічного облаштування кордону з Росією є вкрай важливим проектом для України.

Днями Національне антикорупційне бюро України повідомило, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування щодо незаконного заволодіння коштами державного бюджету України, виділеними на інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону.

В подальшому детективи НАБУ складуть обвинувальний акт, а прокурори САП направлять його до суду.

В свою чергу Держприкордонслужба України повідомляє, що зацікавлена у якнайшвидшому завершенні розслідування, оскільки реалізація проекту інженерно-технічного облаштування кордону з Росією є вкрай важливим проектом для України.

Варто нагадати, що загалом вартість проекту інженерного облаштування кордону складає понад 4,1 мільярди гривень. За ці кошти в інженерному, фортифікаційному та технічному аспекті має бути обладнано понад 2000 км лише сухопутного кордону. В той же час на ділянці кордону, яка є тимчасово непідконтрольною українській владі, проект буде реалізовуватися лише після відновлення територіальної цілісності України.

Впродовж 2015-2017 років з Держбюджету вже було виділено 800 мільйонів гривень. За ці кошти практично завершено роботи в Харківській області, розпочато в Луганській та Чернігівській. Про ефективність проекту говорить хоча б той факт, що там, де він вже реалізований, обсяги протиправної діяльності практично зведені до нуля.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео