ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Відшкодування втрат на суму понад 23 млн грн забезпечили донецькі аудитори протягом січня-липня

Відшкодування втрат на суму понад 23 млн грн забезпечили донецькі аудитори протягом січня-липня
56504 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом січня-липня  2019 року державні аудитори Управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму понад 23 млн грн, у тому числі відшкодовано і поновлено витрат, проведених  з порушенням законодавства, ‒ понад 21 млн грн, до бюджетів різних рівнів, бюджетних установ, підприємств і організацій надійшло майже 2 млн грн. 

Матеріали 13 ревізій передано на розгляд правоохоронним органам.

У 10 випадках до підприємств та установ, де виявлені порушення, застосовано заходи впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами; за недотримання законодавства з фінансових питань 38 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 13 – до дисциплінарної, в тому числі 1 особу звільнено із займаної посади.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади, підприємств, установ і організацій прийняли 13 управлінських рішень. 

Проведеними державними фінансовими аудитами встановлено факти прийняття неефективних управлінських рішень та здійснення ризикових операцій, що призвели до упущених вигод (неотриманих доходів) та непродуктивних (зайвих) витрат на загальну суму 647 млн грн. Задля недопущення в подальшому втрат фінансових і матеріальних ресурсів аудитори надали керівникам об’єктів аудитів 37 пропозицій, які взяті до виконання. Завдяки впровадженню 6 пропозицій об’єктами контролю отримано додатковий результат (економічний ефект) у розмірі 4 млн 750  тис. грн.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на суму майже 70 млн грн.

 

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео