ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Інспекція українських доріг: обурливі результати журналістського розслідування

Інспекція українських доріг: обурливі результати журналістського розслідування
84145 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перейдемо від теми президентських виборів до більш насущних питань. Ким би не був наш новий президент, питання ремонту доріг було, є і буде актуальним завжди. Центр розслідувань України провів власну весняну інспекцію нещодавно відремонтованих доріг. Отже, про справжній стан дорожнього покриття.

На жаль, охопити всю територію України ми не могли просто фізично, тож, зупинилися на дорогах у Київській області та попрямували на Південь. Не забули завітати й на Миколаївщину, яка відома своїми дорогами вже далеко за межами країни

Київщина

Траса з Києва до Українки та Трипілля вважається однією з найбільш навантажених напрямків Київщини. Дорога, про ремонт якої мріяли тисячі водіїв, навіть писали щодо неї гнівні петиції. Зрештою на початку 2019 року її таки відремонтували. Проте, що з нею сталося, коли зійшов сніг?

Під Васильковом теж зробили нову дорогу. За ремонт 700 метрів "Укравтодор" розкошелився на 2,5 мільйона. Проте ані ями, ані калюжі замість узбіччя і відсутність газону, який був окремим рядком прописаний в тендерній документації, нікуди не зникли.

Одещина

На Одещині наші агенти інспектували трасу Р-75, напрямок Балта – Кодима. Ділянка у 34 кілометри, яку відремонтували 2018 року, коштувала 210 мільйонів гривень.

Звичайно, вона далеко не бездоганна, але точно краще, ніж відсутність покриття. За її ремонт взявся місцевий депутат Князь Хачатрян, що має спеціалізовану фірму. Та й той жаліється – зробив би більшу ділянку, якби "Укравтодор" все вчасно оплачував.

За висновками Рахункової палати, понад 410 мільйонів гривень, за які мали б побудувати дороги у трьох областях, пустили за вітром. А сума з бюджету по країні, якщо говорити про ремонти доріг загального користування державного значення, склала у 2018 році понад 25 мільярдів гривень.
 

Теги: ремонт доріг,весняна інспекція,Україна

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео