ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Україна святкує 100 років історичного Акта Злуки

Україна святкує 100 років історичного Акта Злуки
251409 ПЕРЕГЛЯДІВ

22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві було урочисто оголошено про об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки у Соборну Україну.

Вагомий вклад у цю історичну подію зробили тогочасні дипломати, зокрема керівник Секретаріату закордонних справ ЗУНР, а пізніше заступник міністра зовнішніх справ УНР Лонгин Цегельський, який брав безпосередню участь у переговорах, підготовці документів та урочистих подіях столітньої давності.

Сьогодні українські дипломати, разом з усім Українським народом, самовіддано відстоюють єдність і незалежність України, захищаючи її від російського агресора. 

У багатьох іноземних державах наші колеги разом з представниками українських громад вшановують День Соборності, згадуючи вікопомні слова:

«… Однині во єдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України... здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України».

Століття Соборності України наша Держава відзначає активно утверджуючи своє історичне місце в європейському цивілізаційному та духовному просторі. Символічне значення у цьому контексті має конституювання в нашій країні Помісної Православної Церкви – невід’ємного елемента незалежності України.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео