ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Провайдеру програмної послуги з Одещини призначено штраф

Провайдеру програмної послуги з Одещини призначено штраф
111822 ПЕРЕГЛЯДІВ

На засіданні 17 січня Національна рада розглянула результати позапланової виїзної перевірки провайдера програмної послуги з м. Балти Одеської області – ТОВ «Телерадіокомпанія «Примор’я» та на їх підставі вирішила застосувати до ліцензіата санкцію «стягнення штрафу» у розмірі  1 440,75 гривень. Також у місячний термін провайдера знову зобов’язано привести свою діяльність у відповідність до чинного законодавства. 

Під час проведення перевірки Національна рада з’ясувала, що провайдер ТОВ «Телерадіокомпанія «Примор’я» продовжує ретрансляцію програм із порушенням вимог частини дев’ятої статті 39 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» і пункту 2.3 розділу ІІ Положення про порядок видачі ліцензії провайдера програмної послуги, за які раніше регулятор уже застосовував до компанії ліцензіата санкцію «оголошення попередження». Зокрема, провайдер з Одещини і далі не поширює 8 програм універсальної програмної послуги, затвердженої рішенням Національної ради, і зменшив загальну кількість програм, передбачених його ліцензією.

Керуючись частиною дев’ятою статті 72 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», Національна рада вирішила застосувати до ТОВ «Телерадіокомпанія «Примор’я» санкцію «стягнення штрафу» на суму 480, 25 грн – за порушення умов ліцензії в частині загальної концепції добору програм для ретрансляції і 960,50 грн – за ретрансляцію універсальної програмної послуги не в повному обсязі. У 30-денний термін із дня повідомлення регулятором про ухвалене рішення компанія «Примор’я» повинна сплатити до державного бюджету України 1 440,75 гривень штрафу та усунути порушення.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео