ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Міноборони: Зникнення італійського фотографа на Донбасі — фейк

Міноборони: Зникнення італійського фотографа на Донбасі — фейк
251380 ПЕРЕГЛЯДІВ

На сайті Міністерства оборони України зазначається, що з відомством зв’язався сам фотограф та повідомив: з ним усе гаразд.

Про зникнення пана Травана розповідали російські ЗМІ. Наприклад, цю інформацію поширило кремлівське інформаційне агентство «РИА Новости». Джерелом для фейку став один з представників так званої «ЛНР», якому про зникнення фотографа начебто повідомила жителька Маріуполя.

 

Скриншот

Як пише Міноборони, «за «дивним» збігом обставин» медіа країни-агресора поширили фейк про Роберто Травана після повідомлення щодо нагородження його фото на конкурсі «Tokyo International Foto Awards». На світлині — загиблий на Донбасі старший сержант ЗСУ Кобченко С. Г.

«Роберто Траван своєчасно повернувся з України додому в Італію, щоб разом з родиною відсвяткувати Різдвяні і Новорічні свята», — пише відомство.

Воно закликало вітчизняні та європейські ЗМІ бути уважними, не піддаватись на провокацію російських спецслужб й не оприлюднювати неперевірену інформацію.

Нагадаємо, нещодавно фейком назвали виселення через суд УПЦ (МП) з лавр. Неправдиву інформацію поширило видання «Вести».

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео