ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Про це сьогодні, 29 січня, повідомив керівник Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Про це сьогодні, 29 січня, повідомив керівник Департаменту кіберполіції Національної поліції України.
112025 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спеціалісти з кіберполіції повідомляють, що де-факто, за всіма ознаками криптовалюта може відноситься до електронних коштів - одиниць вартості, які зберігаються на електронному пристрої і приймаються, як засіб платежу. У той же час контроль за її транзакціями забезпечується криптографічним захистом.

Відтак, незважаючи на те, що по своїй сутності існування й обіг криптовалюти базується на основах фінансової піраміди, кіберполіція підтримує ідею легалізації криптовалюти в Україні, а також процесу її майнінгу (щонайменше, це прирівняти її до електронних коштів). Також підтримується і ідея використання технології Blockchain у державному та приватному секторах.

«Сьогодні виникла необхідність якнайшвидше урегулювати на законодавчому рівні питання пов'язані з використанням криптовалют, а також впровадження необхідного оподаткування операцій з купівлі чи продажу криптовалюти. Крім того, необхідно визначити відповідні правила функціонування українських криптовалютних бірж і пунктів обміну криптовалют», - зазначив Сергій Демедюк.

Unknown-6

За його словами, сьогодні врегулювання користування криптовалютою в Україні є досить актуальним питанням. Оскільки обіг криптовалют та їх статус в Україні не визначений, зловмисники активно використовують її для анонімізації своїх злочинних дій. У той же час, громадяни все частіше стають жертвами шахраїв під час операцій з криптовалютою, не маючи при цьому повноцінного захисту від правоохоронних органів.

Unknown-2

Сергій Демедюк також додав, що усі операції з криптовалютою в Україні мають бути з обов'язковою ідентифікацією власника криптовалютного гаманця, так як основною проблемою правоохоронців у світі є саме підтвердження права власника гаманця на його власність. А отже і визначення його потерпілим.

Unknown

«У випадку неспроможності найближчим часом врегулювати статус криптовалюти в Україні, держава повинна офіційно заборонити її обіг. Щоб кожен знав про те, що купуючи чи продаючи криптовалюту на території України, він ризикує втратити свої фінансові вкладення безповоротно, не маючи права на захист і відшкодування збитків», – наголосив Сергій Демедюк, додавши, що для легалізації та врегулювання криптовалютних технологій в Україні кіберполіція готова до співпраці з усіма зацікавленими відомствами та організаціями

 

                                                                                                                                     Департамент кіберполіції

                                                                                                                               Національної поліції України

Теги: Кіберполіція,Поліція,Україна

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео