ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Шахраї були затримані у Нікольському під час чергового злочину.

Шахраї були затримані у Нікольському під час чергового злочину.
111647 ПЕРЕГЛЯДІВ

Троє чоловіків, маючи спільника – в’язня з тимчасово окупованої території, представлялися співробітниками поліції та виманювали у громадян гроші за визволення їхніх родичів «з тюрми».

До складу злочинної групи входили двоє жителів Маріуполя, 31 і 35 років, та 27-річний мешканець окупованої частини Луганської області.

Зі слів затриманих, всі вони були раніше не знайомі, але мають спільного товариша, який відбуває покарання в одній з колоній м. Луганська. Чоловік з місць позбавлення волі відправляв спільникам на підставні телефони смс-повідомлення з адресами та особистими даними потенційних жертв, вигаданими історіями про «злочини», які нібито скоїли їх родичі, та сумою викупу.

Як правило телефонували літнім людям віком від 70-ти до 90 років. Представлялися співробітниками поліції та повідомляли шокованим пенсіонерам, що їх діти чи онуки скоїли тяжкий злочин. Після до справи підключалися так звані «виконавці», які виїжджали на вказану адресу на вимагали викуп.

Так, днями зловмисники забрали останні заощадження у 82-річної жінки. 6 тисяч гривень віддала пенсіонерка шахраям, повіривши, що рятує від тюрми свого онука, який нібито збив людину під час ДТП. Лише через день, коли хлопець зателефонував бабусі, вона зрозуміла, що страшна історія є вигадкою.

Відлагоджену схему порушили працівники карного розшуку Нікольськоговідділення поліції. 25 січня троє учасників злочинної групи були затримані під час виконання чергового «завдання» від куратора «із зони». При собі у шахраїв були підставні телефони з новими сім-картами, банківські картки та гроші.

Наразі співробітники поліції перевіряють осіб, які можуть бути причетними до зазначених шахрайських дій та встановлюють всіх потерпілих від їхньої злочинної діяльності.

Підозрювані співпрацюють зі слідством та дають свідчення. Досудове розслідування триває.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео