ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Школяр з Дніпра вразив фахівців розробленим їм унікальним ракетним двигуном

Школяр з Дніпра вразив фахівців розробленим їм унікальним ракетним двигуном
54801 ПЕРЕГЛЯДІВ

Часто ми захоплюємося науковцями та чуємо про грандіозні, феєричні відкриття науковців з Європи та світу. Але українці не зупиняються дивувати нас. Кожен раз приємно дізнаватися, що у нашій країні є такі індивіди також.
У Дніпрі пройшов дистанцій фінал в прямому ефірі всеукраїнського змагання ракетно-космічних інновацій Star Track 5. Тут були залучені 37 учасників з різних куточків країни: студенти, інженери, вчені і винахідники ентузіасти з Дніпра, Києва, Харкова, Львова, Черкас. Переможців Star Track винагородили грошовою премією, а також надали шанс втілити свої омріяні проекти на технічній базі Інжинірингової школи Noosphere в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара. Тетяна Єременко, яка є PR-координатором організаторів турніру, повідомила цю інформацію нашому ресурсу. У ролі журі був представлений Експерт з Дніпра та Києва, що наголошується в повідомленні. - Суперники презентували суддям 13 науково-технічних проектів (які працювали, як поодиноко та і у колективі). Переможцями Star Track 5 стали шість проектів.
Особливий інтерес викликав у суддів проєкт звичайного школяра з Дніпра. Макар Дробишев розробив «Рідинній ракетний двигун малої тяги LT-3B « Стриж ». Суть винаходу Полягає у створенні дешевого рідинного ракетного двигуна з можливістю застосування його в цілях просвіти. Макар запропонував унікальну гібридну систему охолодження сопла та камери згоряння. У свої 15 років він здивував суддів своєю підготовкою та обізнаністю у космічних технологіях.
Серед переможців також присутня «двоступенева Метеорологічна ракета Метео 40 000» та «Система управління геофізичної суборбітальної ракети К300 Гео для мінімізації зон відчуження» - Ці розробки належать студентам фізико-технічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара.
Також слід зазначити «VRocket Constructor», проект команди Demi, відомої жителям Дніпра завдяки розробці ігор віртуальної реальності для парку Гагаріна. VRocket Constructor — це VR гра, що навчає. Тут надається можливість власними руками збирати космічні ракети, але, розуміється, віртуально.
Хочеться нагади, що перший Star Track пройшов ще у 2017 року — тоді 7 команд змагалися за грошову винагороду у розмірі 5 тисяч грн. У 2020 організаторами було прийнято збільшити грошову премію до 25 000 гривень.

Теги: школяр,винахід

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео