ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

СК «Прометей» вперше поступився МБК «Миколаїв»

СК «Прометей» вперше поступився МБК «Миколаїв»
61560 ПЕРЕГЛЯДІВ

Баскетбольний СК «Прометей» на виїзді поступився одному з аутсайдерів поточного сезону - МБК «Миколаїв». Сталося це в драматичному протистоянні на останніх секундах матчу з рахунком 84:83.

Упродовж нинішнього сезону кам’янчани здобули перемоги в усіх зустрічах з «корабелами». Однак наразі підопічні Віталія Чернія несамовито борються за кожне залікове очко, адже прагнуть вирвати останню путівку в плей-оф української Суперліги. «Прометей», у свою чергу, веде перегони в групі лідерів першості, аби під завершення регулярного чемпіонату опинитися в найбільш вигідних умовах і продовжити гонитву за головний трофей змагань.

З перших секунд на паркеті спортивного комплексу «Надія» суперники кинулися вперед, завдаючи відчутного урону кошикам один одного. Втім дебютний період, хоч і мінімально, все ж залишився за господарями — 22:21. А от на велику перерву команди пішли за рівного рахунку — 40:40. Третя десятихвилинка також не виявила лідера поєдинку. Після свистка табло знову зафіксувало паритет — 66:66. Розв'язка чекала на глядачів в останній чверті.

«Це була важка гра. «Прометей» — гарна команда, один з кращих колективів у Суперлізі», — каже гравець МБК «Миколаїв» Райан Андерсон.

«Гра виявилася рівною. Лише впродовж останніх двох хвилин поєдинку ми допустили деякі помилки, а «Миколаїв» скористався ними», — каже гравець СК «Прометей» Олександр Антипов.

За декілька хвилин до фінальної сирени центровий кам’янчан Майк Маєрс робить «енд ван», стає на лінію штрафного кидка, влучаючи надважливий м’яч. «Прометей» повів «+5» — 77:82. І здавалося, свого не вже впустить. Проте сталося інакше.

«Більш за все я переймаюся не за те, що ми програли. А за те, що гравці не розуміють, що коли гра вирішується, треба бути максимально концентрованими. Зробити все якнайкраще. Однак ми цього не зробили. Хтось із наших баскетболістів хотів м'язи показати, хтось хотів полінуватися. «Миколаїв» цього не пробачив», — зізнається головний тренер СК «Прометей» Карліс Муйжнієкс.

Герой минулих епізодів Майк Маєрс починає помилятися. Американець спочатку втрачає м'яч, потім фолить, зрештою підкріплюючи все незадовільною реалізацією штрафних кидків. Він влучає лише 1 з 4-х. Це дарує миколаївцям можливість за останню хвилину до кінця підтягнутися в рахунку на відстань 2-х пунктів від команди Муйжнієкса — 81:83.

«Ми просто прагнули бути разом, грати разом. Ми дуже багато тренуємося. На мою думки, ці фактори і стали запорукою нашого успіху у цьому поєдинку», — каже гравець МБК «Миколаїв» Райан Андерсон.

Фатальним для «Прометея» моментом став переможний дальній кидок Максима Луценка через руки капітана кам’янчан Дениса Лукашова. За час, що залишився, гості намагаються відігратися, проте все марно. МБК «Миколаїв» вперше обіграє команду з Кам’янського.

«Я хочу подякувати нашим гравцям і вболівальникам за підтримку. Я знаю, що у нас останнім часом складнощі. Проте, я дуже вдячний за підтримку. Ми будемо йти далі. У нас ще будуть перемоги», — каже помічник головного тренера МБК «Миколаїв» Терренс Мерфi.

Попри все, Майк Маєрс став кращим у складі Прометея. У свій актив «бігмен» записав «дабл-дабл» - 18 очок + 10 пiдбирань. У «корабелів» традиційно рівних не було Квентіну Петерсону — 22 очки, 5 підбирань та 11 результативних передач.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео