ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Поліцейські Маріуполя викрили чоловіка, який брав участь у створенні терористичної організації «ДНР»

Поліцейські Маріуполя викрили чоловіка, який брав участь у створенні терористичної організації «ДНР»
28826 ПЕРЕГЛЯДІВ

Оперативники розшукали зловмисника, який переховувався від суду за злочин, пов'язаного з незаконним обігом наркотиків. Встановлено, що підозрюваний також є учасником незаконного збройного формування і у 2014 році охороняв захоплену бойовиками  будівлі міської ради.

 Розшуковці Центрального відділу поліції отримали оперативну інформацію, що 32-річний маріуполець має намір покинути місто, аби не відбувати покарання за зберігання наркотиків. Коли чоловіка було затримано, з’ясувалося, що він причетний до НЗФ.

 Затриманий розповів, що у квітні 2014 року записався до лав бойовиків. Зі спецзасобами найманець здійснював пропускний режим до захопленої будівлі міськради. Він перевіряв осіб по спискам, які знаходились на блокпостах біля будівлі, а також брав  активну участь у мітингах під прапорами так званої «новоросії».

 Після подій 9 травня 2014 року, коли терористи отримали відсіч під час атаки на міське управління міліції,  бойовик покинув ряди збройного формування.

 За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального Кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

Автор: press-ua.media

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео