ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Одному із заступників Житомирського міського голови повідомлено про підозру

Одному із заступників Житомирського міського голови повідомлено про підозру
28618 ПЕРЕГЛЯДІВ

Посадовця підозрюють у службовій недбалості, що призвела до 700 тисяч гривень збитків. Оперативники управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції та слідчі за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області викрили посадовця у злочинній діяльності.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що на посаді начальника одного з управлінь міськради та розпорядником бюджетних коштів, посадовець уклала з переможцем публічних закупівель заздалегідь збитковий тендер.

Запропонована ціна лоту з однаковими технічними характеристиками у комерційної структури була значно вища за пропозиції інших учасників. Таким чином, посадовець під час проведення конкурсних торгів із закупівлі медичного обладнання порушила принцип економії використання бюджетних коштів, що в подальшому призвело до збитків бюджету на суму понад 700 тисяч гривень.

Зібравши матеріали, що підтверджують причетність посадовця до вчинення кримінального правопорушення, йому  було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео