ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

За кошти медичної субвенції на Львівщині збудують нові амбулаторії

За кошти медичної субвенції на Львівщині збудують нові амбулаторії
138760 ПЕРЕГЛЯДІВ

5 липня у Львівській облдержадміністрації відбулася нарада щодо плану будівництва амбулаторій у сільській місцевості.

«На Львівську область виділили субвенцію на розвиток охорони здоров’я у сільській місцевості у розмірі 302 млн гривень. Ці кошти скерують на різні напрямки, зокрема і на проекти нового будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини у сільській місцевості», - зазначив заступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько.

Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації визначив перелік об’єктів, що будуть реалізовані у межах цієї субвенції. У рамках будівництва нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини передбачено також співфінансування з місцевих бюджетів.

Зазначимо, що цей проект координують Мінрегіон та МОЗ. Відповідно до спільного наказу даних міністерств, Львівська обласна державна адміністрація сформувала спроможну мережу надання первинної медичної допомоги.

Будівництво сільських амбулаторій відбуватиметься таким чином, щоб охопити всю територію Львівської області, а відтак кожен мешканець зможе отримати необхідну медичну допомогу.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео