ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Конференція, яка присвячена актуальним питанням удосконалення публічного врядування в Україні

Конференція, яка присвячена актуальним питанням удосконалення публічного врядування в Україні
166245 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перший заступник Міністра культури України Світлана Фоменко взяла участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції «Публічне врядування в Україні: стан, виклики та перспективи розвитку», організованій НАДУ при Президентові України та присвяченій 100-річчю державної служби в Україні.

У конференції взяли участь представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, науковці, викладачі вищих навчальних закладів, докторанти, аспіранти, посадові особи публічного управління та адміністрування, а також представники міжнародних і громадських організацій.

Під час свого виступу перший заступник Міністра культури України Світлана Фоменко наголосила на важливості проведення таких наукових форумів, які спрямовані на подолання існуючих стереотипів та формування довіри в українському суспільстві до державного управління, доведення до суспільства, що державні інституції є одним із стейкхолдерів процесу врядування на рівні з громадянським суспільством та експертним середовищем.

«Відсутність довіри призвела до того, що суспільство досі сумнівається у професіоналізмі і належному кадровому забезпеченні державної служби. Якраз НАДУ є, була і, сподіваюсь, буде тим флагманом, який забезпечує цей освітній процес. Якщо говорити про конкретні речі – це залучення наукового та академічного компоненту в процес формування і прийняття рішень, які потім впроваджуються у суспільстві», - зазначила Світлана Фоменко.

Окремо перший заступник Міністра культури зупинилась на проведеній великій спільній роботі по напрацюванню Концепції державної етнонаціональної політики, формулювання якої триває вже більше року. Для цього було створено дорадчий орган при Мінкультури – Експертну раду з питань етнополітики, куди увійшли провідні науковці, експерти та фахівці, які безпосередньо працюють в програмах, пов’язаних з захистом прав людини та політикою щодо національних меншин.

«Це той приклад якісної співпраці всіх сторін для вироблення грамотного об’єктивного політичного рішення. Ми намагалися уникнути будь-якої політизації при складанні цієї концепції - розглядали об’єктивну історію, яка вона є, в контексті реалій сьогоднішнього дня. Було проведено низку виїзних засідань Експертної ради для того, щоб безпосередньо в різних регіонах розглянути існуючу проблематику. Звичайно, документ потребує детальнішої уваги та доопрацювання, але він містить основні меседжі, які ми хочемо донести як українському суспільстві, так і закордонному середовищу. На жаль, нас чують не так сильно, як чують наших сусідів, які проти нас ведуть війну і всіма засобами намагаються довести ідею нетолерантності і дискримінаційності в українському суспільстві. Тому завданням концепції є привернути увагу до абсолютно об’єктивних базисів етнополітики в Україні», - наголосила Світлана Фоменко.

Під час конференції відбулось науково-експертне обговорення актуальних питань публічного врядування в контексті новітніх викликів, ознайомлення з інституціональними практиками публічної політики і управління та проблематикою реформування публічної влади на місцевому рівні. Також відбулася низка круглих столів та панельних дискусій, присвячених актуальним питанням удосконалення публічного врядування в Україні.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео