ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Наші країни демонструють інтенсивне співробітництво

Наші країни демонструють інтенсивне співробітництво
138510 ПЕРЕГЛЯДІВ

Попри всі складнощі Україна та Німеччина демонструють інтенсивне співробітництво, а відносини двох країн знаходяться на доброму шляху. Про це сказав Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

«Ми надаємо великого значення тим реформам, які реалізуються (в Україні). І знаємо, що ви всіма силами підтримуєте цей прогрес», - сказав Президент Німеччини.

«Ваш візит – це наступний крок для посилення наших двосторонніх відносин, які вже зараз демонструють добру динаміку та мають великий потенціал», - відзначив у свою чергу Володимир Гройсман.

Глава Уряду додав, що з часу останнього візиту Президента Німеччини до Києва Україна суттєво змінилася. Володимир Гройсман проінформував співрозмовника про хід змін і результати вже запроваджених реформ, зокрема державної служби та децентралізації, які проходять за активної підтримки Уряду Німеччини.

Франк-Вальтер Штайнмайєр у відповідь нагадав, що Україна входить окремим пунктом в Коаліційну угоду формування Уряду Німеччини, а територіальна цілісність нашої держави завжди була беззаперечною цінністю. Тут позиція Берліну залишається незмінною.

«Анексія Криму, продовження війни на сході… Це навантажує нас і Україну, - сказав Президент Німеччини. - Можу запевнити, що територіальна цілісність, безпека України – це справа, яка лежить у нас на серці. Ви може розраховувати на нашу підтримку».

Під час перемовин сторони обговорили широкий спектр питань співпраці. Окрему увагу приділили проекту газопроводу «Північний потік – 2», як потенційно небезпечній ініціативі, що несе пряму загрозу для споживачів Німеччини та всієї Європи.

Так само співрозмовники відзначили посилення двостороннього економічного співробітництва, якому активно сприяє Німецько-українська промислова палата та інші ділові об’єднання. Як підкреслив Франк Вальтер-Штайнмайєр, вони служать навігатором для німецького бізнесу в Україні.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео