ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Д. Золотухін: ЗМІ повинні уникати гендерних стереотипів і дискримінації

Д. Золотухін: ЗМІ повинні уникати гендерних стереотипів і дискримінації
138781 ПЕРЕГЛЯДІВ

14 травня 2018 року заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін взяв участь у конференції "Гендерна рівність у медіа та рекламі: регіональні аспекти та європейський досвід", що пройшла в Одесі в рамках програми Ради Європи "Партнерство заради належного врядування".

У вітальному слові Д. Золотухін підкреслив актуальність тематики гендерної рівності в Україні, зважаючи на представлення жінок у медіа. "Українські ЗМІ обирають жінок героїнями своїх матеріалів у середньому втричі менше, ніж чоловіків. Ще рідше жінки виступають експертками на телебаченні та з'являються переважно в матеріалах соціально-побутової або "жовтої" тематики, поки чоловіки представляють політичну й економічну сфери. Оскільки медіа є дзеркалом суспільства, така статистика вказує на дискримінацію в українському соціумі. Проте, виконуючи освітню функцію та функцію постановки порядку денного, ЗМІ можуть і повинні уникати стереотипів і дискримінації заради підтримки гендерної рівності", - зазначив заступник Міністра.

Д. Золотухін також зауважив, що для МІП дотримання гендерної рівності є невід'ємною складовою діяльності.

Нагадаємо, 23 березня 2018 року в Києві Міністерство інформаційної політики України взяло участь у круглому столі «Гендерна рівність у медіа та рекламі: європейські стандарти та українські реалії».

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео