ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

З 01.07.2018 доступ до Реєстрів будуть з використанням особистих ключів ЕЦП

З 01.07.2018 доступ до Реєстрів будуть з використанням  особистих ключів ЕЦП
110888 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державне підприємство «Національні інформаційні системи», як адміністратор Єдиних та Державних реєстрів Міністерства юстиції України (далі – Реєстри), повідомляє, що з метою дотримання вимог до здійснення інформаційного обміну (для вчинення правочинів, надання адміністративних послуг та інших послуг в електронній формі, здійснення інформаційного обміну) з юридичними особами, починаючи з 01.07.2018, доступ до Реєстрів буде можливим виключно з використанням захищених носіїв особистих ключів електронного цифрового підпису (далі – захищені носії).

Інформацію щодо переліку захищених носіїв, сумісних із програмним забезпеченням Реєстрів, наведено на офіційному інформаційному ресурсі Акредитованого центру сертифікації ключів органів юстиції України державного підприємства «Національні інформаційні системи».

У розумінні Закону України «Про електронний цифровий підпис» захищеним носієм особистого ключа є надійний засіб електронного цифрового підпису, що призначений для зберігання особистого ключа та має вбудовані апаратно-програмні засоби, що забезпечують захист записаних на нього даних від несанкціонованого доступу, безпосереднього ознайомлення із особистими ключами та їх копіюванням.

Перевагою використання захищеного носія, з точки зору користувача, є неможливість скопіювати особистий ключ, що перешкоджає зловмисникам здійснювати дії від імені його власника.

Викрасти особистий ключ можливо лише разом з захищеним носієм, проте непомітним для власника ключа це вже не залишиться. Якщо виявиться факт зникнення захищеного носія, власнику відразу необхідно звернутися до акредитованого центру сертифікації ключів і заблокувати сертифікат такого ключа.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео