ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Цифрова епоха та виклики для регуляторних органів

Цифрова епоха та виклики для регуляторних органів
220981 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зміни, що відбуваються в цифрову епоху, можуть призвести до цифрового вибуху у виконанні регулятором традиційних завдань. Національний регуляторний орган Австрії (KommAustria) занепокоєний надзвичайно бурхливим розвитком новітніх технологій та можливими проблемами неспроможності відповідних органів регулювати цю сферу. Ці технології стали своєрідним «хвостом», який починає керувати цілою системою (за принципом «хвіст махає собакою»/«the tail wags the dog»). Перша відчутна реакція на суттєві зміни ринку медіа-послуг на європейському рівні відбулася у 2007 році за результатами перегляду Директиви про телебачення без кордонів і її заміною на Директиву про аудіовізуальні медіа-послуги. Однак ні вже наявні закони в Австрії, ні чинне загальноєвропейське законодавство не забезпечують законодавчої визначеності діяльності регуляторного органу в новітню цифрову епоху.

Також KommAustria вбачає проблему в недостатній кількості персоналу для вирішення проблем, що постануть, і наголошує на необхідності створення нових альтернативних способів забезпечення регулювання цифрових потоків.

Численні дослідження, проведенні KommAustria, показали, що «традиційні» медіа розширюють свій вплив, використовуючи розгалужену мережу цифрових послуг, при цьому відбуваються важливі зміни у сфері споживання контенту через зростання попиту на соціальні мережі (Мал. 1 та 2) та відеоплатформи (Мал. 3).

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео