ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Співпраця Мінмолодьспорту та ERYICA посилить інтеграцію українців в європейський інформаційний простір

Співпраця Мінмолодьспорту та ERYICA посилить інтеграцію українців в європейський інформаційний простір
82928 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 лютого на НСК «Олімпійському» розпочалась установча зустріч з представниками Європейської агенції інформаційної та консультативної підтримки молоді ERYICA щодо реалізації проекту з інформування та консультування молоді в Україні та подальшої співпраці.

Протягом 2018 року у співпраці з Міністерством молоді та спору України ERYICA надаватиме експертну допомогу та підтримку сектору молодіжної роботи в Україні в напрямі підвищення доступності інформаційних та консультаційних послуг для молоді, розвитку відповідних служб на базі молодіжних центрів тощо.

Участь у заході взяли заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема та заступник Міністра з питань європейської інтеграції Микола Мовчан, представники Асоціації молодіжних центрів України, активних молодіжних центрів і просторів, громадських об'єднань з різних регіонів України.

Розпочинаючи зустріч Олександр Ярема висловив вдячність представникам ERYICA в особі пані Єви Рейни та пані Джесіки Волкер за співпрацю та наміри щодо підтримки України в питаннях інформування та консультування молоді.

«Ми розуміємо, що якісна інформація допомагає молодим людям краще орієнтуватися в сучасному світі, де багато фейків, пропаганди, перекручень і викривлень. Переконаний, комунікація з ERYICA допоможе молодим українцям бути більш обізнаними про своїх однолітків у Європі та європейські програми для молоді. І так само молодь з країн Європи знала, що відбувається в Україні, - наголосив заступник Міністра. - Співпраця Мінмолодьспорту та ERYICA посилить інтеграцію української молоді в європейський інформаційний простір».

Він презентував гостям сучасний стан молодіжної політики і молодіжної роботи в Україні та основні досягнення у молодіжній сфері протягом 2017 року, зауваживши, що Мінмолодьспорту використовує кращі європейські практики. Зокрема, на основі конкурсу «Європейська молодіжна столиця» було започатковано «Національний конкурс» і минулої п'ятниці визначили місто-переможця – молодіжною столицею України 2018 року стало місто Львів.

У свою чергу, Микола Мовчан відзначив, що одним із завдань на шляху до європейської інтеграції є розвиток мобільності молоді, сприяння участі української молоді у європейських молодіжних програмах. Він також розповів майбутнім партнерам про основні кроки Мінмолодьспорту, що здійснюються з метою поглиблення міжнародного співробітництва у молодіжній сфері у двосторонньому форматі з країнами-членами ЄС.

Пані Єва Рейна детально поінформувала присутніх про основні засади та принципи роботи ERYICA, яка є незалежною європейською організацією і працює для активізації європейського та міжнародного співробітництва в галузі молодіжної інформаційної роботи та послуг.

Вона розробляє, підтримує та просуває якісну молодіжну інформаційну політику на всіх рівнях з метою задоволення інформаційних потреб молоді та застосування принципів Європейської молодіжної інформаційної хартії.

ERYICA прагне захистити право молодих людей на повну та достовірну інформацію, яка допомагає їм у виборі, з яким вони стикаються у своєму житті, а також сприяє їх автономії, здатності критично мислити та брати активну участь у житті суспільства.

Протягом дня учасники обговорять план дій на рік та ряд питань партнерства, зокрема очікувані результати та можливі виклики.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео