ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

​ МІП для зони АТО друкуватиме ще більше українських видань

​ МІП для зони АТО друкуватиме ще більше українських видань
82757 ПЕРЕГЛЯДІВ

29 вересня 2017 року в ІА "Укрінформ" відбувся захід "Українська книжка для зони АТО: проект "Українська бібліотека".

Відкриваючи захід, Артем Біденко, державний секретар Міністерства інформаційної політики України, зазначив: "Тема нашого заходу – це відродження українського видавництва, а також видання книг для потреб Сходу, зони АТО, армії, а також для популяризації України у світі через дипломатичні представництва. Міністерству інформаційної політики профільний комітет доручив підтримати видання для зони АТО. Ми виконали це доручення на першому етапі, приймайте роботу”, - сказав Біденко, продемонструвавши надруковані МІП видання.

За словами Вікторії Сюмар, Голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, дуже жорстко стоїть питання української книги на Сході країни (у всі бібліотеки Сходу не завозили українську літературу більше 20-ти років), а ще гостріше стоїть питання сучасної української літератури.
"Наш пріоритет – це військові частини, громадські бібліотеки Сходу, школи. Потрібні книги про історію України, історію Донбасу, а також історію війни, тактику війни, сучасні твори про ситуацію на Сході", - сказала Сюмар.

Тарас Москаленко, Перший секретар Управління публічної дипломатії Міністерства закордонних справ, зазначив, що дуже важливо представити стенд української книги на Франкфуртській ярмарці. "Є потреба в українській літературі російською мовою, розрахованій на російськомовного споживача", - виділив Москаленко.

Після заходу представники МІП обмінялися думками з видавцями, що також були запрошені до участі в заході, щодо подальшої роботи над виданням книг для зони АТО.

Артем Біденко запропонував: "Ми хочемо з вами обговорити процес налагодження самого процесу видання: доставки, перекладів, тематика і таке інше. Можливо, це буде рада експертів, які допоможуть нам фахово підійти до цього питання. Ми готові до тісної співпраці та чекаємо на ваші пропозиції".

Організатори заходу: Міністерство інформаційної політики України; Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики.

Учасники: Вікторія Сюмар, Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики; Артем Біденко, державний секретар Міністерства інформаційної політики України; Тарас Москаленко, Перший секретар Управління публічної дипломатії Міністерства закордонних справ України; представники українських видавництв.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео