ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Безпека журналістів – необхідна умова демократичної держави

Безпека журналістів – необхідна умова демократичної держави
55182 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це заступник міністра Тетяна Ковальчук заявила сьогодні, 20 жовтня, під час робочої зустрічі з представниками ОБСЄ.

«Наявність в нашій країні незаангажованих вільних ЗМІ - індикатор демократичного розвитку. Події, які мали місце в Україні три року тому, дають повне право нашим громадянам отримувати об’єктивну інформацію. І це право правоохоронні органи повинні захищати», - зауважила Тетяна Ковальчук.

Вона також додала, що підзвітність правоохоронців громадянам нашої країни і засобам масової інформації є важливою умовою їх взаємодії.

«Важливою умовою взаємодії правоохоронних органів з громадянами є підзвітність їм, в тому числі, і ЗМІ. Абсолютно демократичний цивільний контроль над правоохоронною системою і над всіма публічними рішеннями є основою довіри, лейтмотивом розвитку суспільства, заснованому на європейських цінностях», - зазначила заступник міністра.

У ході зустрічі також Тетяна Ковальчук також підкреслила, що на початок жовтня 2017 року по злочинах проти журналістів є 14 обвинувальних актів в суді, з них 13 по 171 ст. ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), а один – по 345 (прим.1, погроза або насильство щодо журналіста). Наразі триває розслідування по 295 справах.

Своєю чергою, представник ОБСЄ з питань медіа Арлем Дезір, висловив свою підтримку МВС у побудові абсолютно нових взаємовідносин зі ЗМІ. Він також запропонував проведення тренінгів для правоохоронців під егідою ОБСЄ.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео