ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Ігор Жданов на Донеччині поспілкувався із молодіжним активом та урочисто відкрив інноваційний центр для молоді та дітей

Ігор Жданов на Донеччині поспілкувався із молодіжним активом та урочисто відкрив інноваційний центр для молоді та дітей
247275 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час робочої поїздки в Донецьку область Міністр молоді та спорту Ігор Жданов взяв участь в урочистому відкритті молодіжного центру та поспілкувався із молодіжним активом області.

Разом із головою військово-цивільної адміністрації Донеччини Павлом Жебрівським Ігор Жданов взяв участь в урочистому відкритті інноваційного центру для молоді і дітей "Простір без обмежень" у селищі Іллінівка.

Відкриття такого центру передбачає створення нових якісних можливостей для молоді громади, через забезпечення роботи різних молодіжних платформ. Це відкритий простір для генерування ідей та проектної роботи, відпочинку та розваг, а також платформа для нових форм освіти і дозвілля молоді та сприяння розвитку як кожної окремої особистості, так і громади в цілому.

"Колишній занедбаний сільський клуб перетворився у гарний, сучасний, інтерактивний центр для саморозвитку юних мешканців громади. Хочу подякувати керівництву центру та Павлу Жебрівському за активну підтримку розбудови молодіжних центрів. Усього цього року планується відкрити 85 таких центрів на Донеччині, 39 вже працюють для молоді", - зазначив Ігор Жданов під час відкриття.

Також Міністр разом із представниками Донецької ОДА відвідав молодіжний хаб "Вільна хата" у Краматорську, де поспілкувався з його активом.

"Вільна хата" - простір для спілкування і навчання молоді, відкритий у 2017 році, де регулярно відбуваються курси векторної графіки, творчі вечори. Активісти хабу також надають волонтерську допомогу соціальнонезахищеним родинам. У базі "Вільної хати" нині знаходиться понад 1500 осіб, які так чи інакше долучалися до його активностей.

Ігор Жданов закликав молодь Донеччини використовувати можливості, які сьогодні відкриті для молоді завдяки Угоді про асоціацію України та ЄС: "Пишіть і подавайте заявки на європейські гранти. Це гарний спосіб отримати додатковий ресурс на розвиток локальних молодіжних центрів та ініціатив".

Крім цього, Міністр відвідав молодіжний центр ініціатив «Теплиця» у Слов`янську.

Основна діяльність "Теплиці" зосереджена довкола гуртування активної молоді (16-35 років) Слов’янська через проведення заходів спрямованих на побудову міцних горизонтальних зв’язків між активістами (вечори настільних ігор, кінопокази, мистецькі вечори, концерти тощо), програми неформальної освіти (зустрічі з успішними людьми в рамках програми «хобі як робота», та з фотомитцями в рамках роботи фотостудії і програми навчальних курсів з фоторетуші) робота у соціальному напрямку: робота з людьми з інвалідністю, допомога людям, що опинилися в складних життєвих обставинах.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео