ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

​Підприємець «орендував» ліс на 49 років та звів там капітальні будівлі

​Підприємець «орендував» ліс на 49 років та звів там капітальні будівлі
109932 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокуратура Житомирщини вимагає розірвати договір про право користування лісом, надане приватному підприємцю терміном на 49 років.

Раціональне використання лісових ресурсів Житомирщини перебуває під постійною увагою органів прокуратури області.

Зокрема, прокуратурою Житомирської області, в інтересах держави, заявлено позов про розірвання із приватним підприємцем договору тимчасового користування лісами та зобов’язання повернути земельну ділянку постійному лісокористувачу - державному спеціалізованому лісогосподарському підприємству.

Установлено, що у листопаді 2015 року розпорядженням голови Житомирської обласної державної адміністрації погоджено надання фізичній особі-підприємцю для довгострокового тимчасового користування лісових ділянок загальною площею 1,1 га.

У подальшому, на підставі розпорядження, державне підприємство «ЛДЛАП Лугинський держлісгосп АПК» уклало із приватним підприємцем договір на право довгострокового тимчасового користування землями лісогосподарського призначення, що на території Повчанської сільської ради Лугинського району, терміном на 49 років.

Однак приватний підприємець, порушивши вимоги чинного законодавства та умови договору, побудував на земельній ділянці лісогосподарського призначення капітальні споруди - фундаменти, продовжуючи зведення інших капітальних будівель.

Порушення вимог містобудівного законодавства виявлені прокуратурою спільно з Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції в області, про що контролюючим органом складено відповідні акти.

Наразі позов перебуває на розгляді у господарському суді Житомирської області.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео