ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

​Порошенко: На Донбасі збільшується кількість українських заручників

​Порошенко: На Донбасі збільшується кількість українських заручників
192204 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Петро Порошенко підняв перед Організацією Об'єднаних Націй питання українських заручників, які незаконно утримуються як на окупованій українській території, так і в самій Росії. При цьому він зазначив, що питання звільнення заручників у рамках Мінського процесу зайшло в глухий кут.

«Список українських заручників на Донбасі постійно зростає. Люди викрадаються навмисно. Єдиною їхньою провиною є проукраїнська позиція», - сказав Петро Порошенко під час витсупу на 72-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.
Президент нагадав про загиблого від рук російських терористів 16-річного Степана Чубенка, який був вбитий п’ятьма пострілами в голову після того, як росіяни побачили його зі стрічкою в кольорах українського прапора. Він також навів історію 63-річного теолога із Донецька Ігоря Козловського, який понад два роки, перебуває у в’язниці через неправдиві обвинувачення та позбавлений можливості спілкування зі своєю сім’єю та друзями.
Петро Порошенко також повідомив, що Росія все ще утримує щонайменше 16 українських політв’язнів на своїй території, серед найбільш відомих – український режисер Олег Сєнцов та український журналіст Роман Сущенко.
Президент підкреслив, що стан дотримання прав людини та безпекова ситуація на Донбасі є не менш драматичною, ніж у Криму. Він нагадав, що цього року Україна ініціювала три значні спроби започаткування режиму припинення вогню – з нагоди Великодня, збору врожаю та шкільне перемир’я. Однак, російські окупаційні війська та їхні маріонетки знов їх всі порушили.
«У порушення Мінських домовленостей Росія продовжує направляти регулярні сили та постачати важке озброєння та боєприпаси окупаційним військам на території окремих районів Донецької та Луганської областей. Вона безцеремонно відкидає встановлення постійного контролю ОБСЄ над кордоном між Україною та Росією», - заявив Президент.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео