ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Українські кореспонденти пройшли в Туреччині курси військової журналістики

Українські кореспонденти пройшли в Туреччині курси військової журналістики
219498 ПЕРЕГЛЯДІВ

Шість представників українських ЗМІ, взяли участь у 12-денних міжнародних курсах із військової журналістики в Анкарі, організованих за підтримки Міністерства інформаційної політики України Академією новин турецького інформагентства Anadolu Agency, в співпраці з Поліцейською академією Туреччини та профінансованих Турецьким агентством зі співпраці та координації (TIK).

Перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова розповідає: «Це наш обов’язок – допомагати журналістам постійно удосконалюватися, набувати необхідних навичок під час висвітлення надзвичайних ситуацій».

Навчання за сертифікаційною програмою «Військовий кореспондент» передбачало 26 предметів та складало загалом 110 годин, з яких понад дві третини часу було відведено на практичні заняття. Заняття проводили представники турецької поліції, збройних сил, управління з боротьби із стихійним лихом та надзвичайних ситуацій, досвідчені військові журналісти. По завершенню всі успішні учасники отримали відповідні сертифікати міжнародної якості.

Участь у курсах взяли 23 журналісти з шести країн: України, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Узбекистану та Іраку.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео