ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Представлено докази участі приватних військових компаній Кремля в агресії на Донбасі

Представлено докази участі приватних військових компаній Кремля в агресії на Донбасі
192099 ПЕРЕГЛЯДІВ

30 серпня 2017 року Міністерство інформаційної політики України та міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm презентували спецпроект «Приватні військові компанії Росії: виконуючи злочинні накази Кремля», в якому зібрані докази участі російських найманців у збройній агресії на Донбасі та в Сирії.

Заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін підкреслив, що приватні військові компанії здебільшого контролюються найвищими чинами Федеральної служби безпеки Російської Федерації, а учасники та бійці так званої ПВК «Вагнер» навіть отримували державні нагороди за вбивства українців. Золотухін зазначив: «Ми б хотіли актуалізувати цю тему в медіа, зокрема в українських, а матеріали, напрацьовані міжнародною волонтерською спільнотою InformNapalm, передати правоохоронним органам, Службі безпеки України, для формування доказової бази у справах проти Кремля».

Михайло Макарук, спікер міжнародної волонтерської розвідувальної спільноти InformNapalm, заявив, що на даний момент в InformNapalm найбільша база даних у світі щодо присутності російських військ на Донбасі. «Уже ідентифіковано більш ніж 75 військових підрозділів, представники яких брали участь у конфлікті на Донбасі. Крім того, в АТО нами було зафіксовано 44 типи новітнього озброєння, яке виготовлялось на території РФ і нікуди не експортувалось», - повідомив Макарук.

Ознайомитися зі спецпроектом, створеним за допомогою методів OSINT – розвідки з відкритих джерел, можна українською, російською й англійською мовами на сайті проекту InformNapalm.

Міністерство направить офіційні листи до СБУ та Міністерства юстиції України задля підготовки матеріалів до міжнародних судів. МІП разом із волонтерами продовжують працювати над документуванням злочинів РФ і збором доказів про розв’язання агресивної війни проти України в порушення міжнародних норм.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео