ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Розширення ефірного мовлення на сході країни

Розширення ефірного мовлення на сході країни
109788 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку проведення АТО фахівці департаменту радіослужби Державного підприємства «Українськийдержавний центр радіочастот» (УДЦР) додатково прорахували 122 частоти для радіо-та телевізійногомовлення на території Луганської та Донецької областей. Зокрема, 85 для FM-радіо, 34 - для аналоговоготелевізійного мовлення та 3 - для цифрового наземного телевізійного мовлення. Ці ж завдання будутьпріоритетними і в подальшому. Про це розповів Євген Мирзаков, директор з питань радіочастотних присвоєнь УДЦР.
Він, зокрема, відзначив, що всі роботи на прорахунок частот для розширення ефірного мовлення на сході країні здійснюються на замовлення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.
За словами Євгена Мирзакова, в УДЦР добре розуміють, наскільки важлива робота держпідприємствадля мешканців східного регіону країни, а особливо для населення тимчасово окупованих територій. ФахівціУДЦР у стислі терміни відпрацьовують завдання, аби пришвидшити процес надання висновків щодоможливості та умов користування радіочастотним ресурсом.
Нагадаємо, що нещодавно у Краматорську Комісія з питань відновлення мовлення презентувала План розвитку телекомунікаційної інфраструктури, цифрового телебачення і ФМ-радіомовлення в Донецькій та Луганській областях на 2017-2018 роки.

 

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео