ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Медики назвали кращий напій від застуди

Медики назвали кращий напій від застуди
170892 ПЕРЕГЛЯДІВ

Профілактика захворювання є основою міцного здоров’я, тому в осінньо-зимовий період важливо мати під рукою швидкий і найголовніше ефективний засіб. На думку медиків цей чарівний напій ідеальний засіб для профілактики та від захворювань.

З настанням осені приходить холодна погода і починається час простудних захворювань. Медики рекомендують зміцнювати своє здоров'я і підвищувати імунітет. Для цього варто правильно харчуватися і включити в свій раціон такі корисні продукти як: лимон, цибуля, часник і перець.

Крім цього, щоб зміцнити свій імунітет і не хворіти, варто звернути увагу на цей теплий і ароматний осінній напій - на глінтвейн. За словами медиків він є відмінною «профілактикою» захворювань.

Глінтвейн не обов'язково повинен бути алкогольним (існує безалкогольне вино), але обов'язково повинен складатися з якісного червоного або білого вина.

Основна користь вина складається з антиоксидантів під назвою полінофіли. Полінофіли посилюють роботу серця, призводять в тонус судини і знижують поганий холестерин в крові.

Але не варто зловживати алкогольними напоями, навіть якщо це «нешкідливий» глінтвейн. Добова норма для чоловіків - це два келихи, а для жінок лише один келих. Якщо рекомендовану дозу перевищити користь від напою втрачається.

Щоб підвищити имунітет взимку, слід додавати в гарячий глінтвейн корицю і гвоздику. Ці спеції мають антибактеріальний ефект, а ось вино добре прогріває тіло. Гвоздика і кориця відмінно піднімають настрій, проганяють осінню нудьгу, безсоння і заспокоюють нервову систему.

Однак не слід займатися самолікуванням, а в разі захворювання краще відразу звертатися до лікаря. Адже глінтвейн - це не ліки, а лише засіб профілактики.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео