ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Перше засідання Верховної Ради IX скликання

Перше засідання Верховної Ради IX скликання
56441 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні відбулося урочисте відкриття першої сесії Верховної Ради України IX скликання з нагоди складення присяги новообраними народними депутатами.

В ЦВК пояснили причину, чому новому нардепу не видали посвідчення в Раді. Як виявилося, причиною події назвали скасування реєстрації Сергія Рудика нардепом за результатами позачергових парламентських виборів в одномандатному виборчому окрузі №198

В Верховній Раді IX скликання сформували п'ять фракцій і депутатської групи

До фракції "Слуга народу" увійшли 254 народних депутата

До фракції "Опозиційна платформа - За життя" увійшли 44 нардепа

До фракції "Європейська солідарність" сформували 27 нардепів

До фракції "Батьківщина" увійшли 25 парламентаріїв

До фракції "Голос" увійшли 17 парламентаріїв

До депутатської групи за "За майбутнє" увійшли 23 народних обранців

У Раді зробили важливу заяву про монокоаліціі "Слуги народу".

Присутній в Раді Кабмін склав свої повноваження, а Гройсман виступив із заявою. Екс-прем'єр назвав перемоги уряду "спільним досягненням".

 Нова Рада обрала тимчасову президію. До його складу увійшли представники п'яти партій, які пройшли до парламенту.

На перше засідання нової Верховної Ради прийшли не всі народні депутати. З 423 обраних народних депутатів на першому робочому засіданні нової Ради зареєструвалося 405 нардепів.

 У Раді стався курйоз: одному з нардепів не видали посвідчення і картку: він викликав поліцію. В апараті ВР стверджують, що Сергію Рудику не видаються документи, оскільки є лист від секретаріату ЦВК.

 Стало відомо, хто стане міністром фінансів в новому Кабміні. Нардеп від "Слуги народу" Давид Арахамія назвав чинну главу Мінфіну Оксану Маркарова "професійною людиною".

 Заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка заявив про готовність очолити Генеральну прокуратуру України і очікує, що Верховна Рада сьогодні прийме рішення про реформування цього органу.

 У перерві між урочистим і першим заседенія Ради стало відомо, що генпрокурор України Юрій Луценко подав у відставку. Глава Генеральної прокуратури просить президента Володимира Зеленського зняти з нього повноваження.

 Посольство США зробило заяву щодо початку роботи нової Верховної Ради. Американські дипломати вітають нових депутатів і бажають їм усього найкращого.

Автор: press-ua.media

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео