ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

ВИШІ НЕ МАЮТЬ ПРАВА ЗАТРИМУВАТИ ВИДАЧУ ДИПЛОМА, ЩОБ ВИПУСКНИК ЗАЛИШИВСЯ НАВЧАТИСЯ В НИХ, КОЖНА ТАКА СИТУАЦІЯ МАТИМЕ РЕАКЦІЮ З БОКУ МОН - ГЕНДИРЕКТОР ОЛЕГ ШАРОВ

ВИШІ НЕ МАЮТЬ ПРАВА ЗАТРИМУВАТИ ВИДАЧУ ДИПЛОМА, ЩОБ ВИПУСКНИК ЗАЛИШИВСЯ НАВЧАТИСЯ В НИХ, КОЖНА ТАКА СИТУАЦІЯ МАТИМЕ РЕАКЦІЮ З БОКУ МОН - ГЕНДИРЕКТОР ОЛЕГ ШАРОВ
224892 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

 

Виші повинні своєчасно видавати дипломи своїм випускникам, щоб вони могли вільно обирати заклади для продовження навчання. Затримка видачі диплома - це обмеження прав випускників, такі ситуації є неприпустимими й обов'язково отримають реакцію з боку МОН.

На цьому наголосив генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров під час пресбрифінгу щодо екватору вступної кампанії, що відбувся сьогодні, 18 липня 2019 року, в залі Колегії МОН.

“Наразі у нас є невелика кількість звернень щодо затримки видачі дипломів бакалавра та молодшого спеціаліста. Останню добу-дві ми отримуємо відповіді, що всі проблеми вирішено, але, тим не менш, скарги є. Тому я хотів би звернути увагу закладів на те, що обмежувати право вступника подавати документи на вступ до інших вишів є недопустимим і неприйнятним. У попередні роки ми, на жаль, бачили випадки, коли документи затримували, щоб людина мала можливість продовжити навчання тільки у цьому закладі. Такі ситуації будуть розглядатися з боку Міністерства, причому досить нетолерантно, оскільки це є обмеженням прав випускника”, - підкреслив Олег Шаров.  

Нагадуємо, що вступники до вишів вже подали 1 млн 110 тис заяв, з яких 727 тис – електронних, а 383 тис – у паперовій формі. Найчастіше обирають “Право” (77,5 тис. заяв), “Філологію” (65,7), “Менеджмент” (51,3), “Середню освіту” (46) та “Комп’ютерні науки” (36,3).

Теги: випускники,диплом,виші,МОН

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео