ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Українська делегація на чолі із заступником Секретаря РНБО України С.Кривоносом взяла участь у Міжнародній виставці оборонної промисловості «IDEF 2019»

Українська делегація на чолі із заступником Секретаря РНБО України С.Кривоносом взяла участь у Міжнародній виставці оборонної промисловості «IDEF 2019»
28218 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська делегація на чолі із заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергієм Кривоносом взяла участь у Міжнародній виставці оборонної промисловості «IDEF 2019» (м. Стамбул, Турецька Республіка).

Заступник Секретаря РНБО України зазначив, що мета участі української делегації у роботі виставки - «розширення співробітництва в оборонній сфері з країнами-учасницями, а також ознайомлення з новітніми розробками і технологіями оборонної промисловості передових країн світу».

С. Кривонос у рамках візиту провів зустрічі з керівництвом провідних турецьких компаній оборонно-промислового комплексу та з Головою Державного агентства з питань оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаілом Деміром.

"Обговорили питання двосторонньої співпраці в оборонній промисловості, проекти, які вже почали реалізовуватися, та перспективи розширення співробітництва і взаємодії", - сказав заступник Секретаря РНБО України по завершенні зустрічі з І. Деміром.

С. Кривонос повідомив, що він разом з Головою Державного агентства з питань оборонної промисловості Туреччини оглянули стенди, на яких представлена продукція вітчизняних виробників, та наголосив, що Україні "є чим пишатися, і зацікавленість Туреччини у співпраці це підтверджує".

На виставці, зокрема, представлена продукція відомих турецьких компаній «ROKETSAN», «TAI», «HAVELSAN», «ASELSAN».

Заступник Секретаря РНБО України також провів зустріч з представниками української та кримськотатарської громад Стамбула, волонтерами, українськими військовими, студентами та українськими дипломатами.

«IDEF-2019» - одна з найважливіших та наймасштабніших на Європейському континенті. Підприємства-учасники виставки демонструють і знайомляться з сучасними оборонними технологіями та розробками військової техніки.

У Стамбулі представлені 11 українських підприємств, які демонструють передові досягнення українського оборонного комплексу. Зокрема «ДККБ «Луч» демонструє високоточні ракетні комплекси «Скіф», «Корсар», а також новий керований 120-мм постріл «Конус», призначений для танків, що озброєні за стандартом НАТО. Також на виставці представлений комплекс управління вогнем артилерійських підрозділів «АртОС», зразки бронетехніки, двигунів та елементів захисту до неї, передова високоточна зброя - керований артснаряд «Квітник-Е» та протикорабельний ракетний комплекс «Нептун», а також авіаційна техніка.

У перший день роботи IDEF-2019 представники ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», парафували контракт із турецькою державною корпорацією «Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu» («MKEK») на постачання 120-мм ствольних керованих ракет «Конус». Протягом першого етапу реалізації контракту передбачені поставки цих ракет і пристроїв наведення для їхньої інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом внаслідок часткового трансферу технологій українські керовані ракети будуть вироблятися на потужностях MKEK.

Теги: Заступник Секретаря РНБО України,Кривонос,Міжнародна виставка оборонної промисловості

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео