ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Литва є і буде послідовним партнером України – зустріч Глави Уряду з Главою МЗС Литви

Литва є і буде послідовним партнером України – зустріч Глави Уряду з Главою МЗС Литви
28350 ПЕРЕГЛЯДІВ

Литва була і залишатиметься послідовним партнером України – як на рівні двосторонніх відносин, так і на світовій арені.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом. Глава МЗС Литви регулярно буває в Україні, відвідує Схід і активно підтримує гуманітарні проекти підтримки жителів Донбасу, а також ініціативи щодо удосконалення Збройних Сил України за стандартами НАТО.

Під час перемовин сторони обговорили виборчі перегони в Україні – як з огляду на перебіг кампанії, так і з огляду підтримки економічної стабільності у міжвиборчий період. Глава МЗС Литви наголосив, що вибори довели: Україна досягла високих стандартів демократії. У свою чергу Глава Уряду України зазначив, що зараз завданням Кабінету Міністрів є продовження реформ. «Впевнений, що Литва і надалі буде вірним другом України, а наше стратегічне партнерство розвиватиметься, – додав Володимир Гройсман. – Знаю, що Україна завжди у Вашому серці, і Ви завжди готові зрозуміти і допомогти».

«Так, ми готові продовжувати співпрацю і готові допомагати Україні і на шляху виконання Угоди про асоціацію з ЄС, і по інших питаннях», – сказав Лінас Лінкявічюс.

Глава Уряду ознайомив співрозмовника із поточною ситуацією в Україні, озвучив наявні ризики, передусім зовнішні, а також підняв тему нових форм світової підтримки України. Вона стане однією з ключових під час запланованої на літо Третьої конференції з питань реформ у нашій державі. «Від світової спільноти нам не потрібні подарунки. Потрібні дієві інструменти, які прискорять наш розвиток. За останні роки ми здійснили великий стрибок. І зараз Україну потрібно робити сильнішою», – сказав Володимир Гройсман.

Довідково 

Литва є послідовним партнером України, захисником принципів територіальної цілісності та спільної позиції по цілій низці питань. З року в рік зростає товарообіг між країнами. Так, у 2018 році він склав 1,22 млрд дол.

Теги: Глава Уряду,Володимир Гройсман,Глава МЗС Литви,партнерство з Україною

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео