ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Генеральна прокуратура України співпрацює з міжнародними партнерами у сфері судової психіатрії

Генеральна прокуратура України співпрацює з міжнародними партнерами у сфері судової психіатрії
224175 ПЕРЕГЛЯДІВ

За запрошенням генерального директора міжнародної організації «Глобальна ініціатива в психіатрії» (Federation Global Initiative on Psychiatry (GIP) представниками управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури України В. Свірцем, В. Константиновим та лікарем-психіатром державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» Т. Дергач м. Рокишкіс (Литовська Республіка) відвідано Центральну судову психіатричну лікарню у період 17–19 квітня 2019 року.

Під час візиту вказані особи ознайомилися з діяльністю зазначеного медичного закладу, єдиного у Литовській Республіці, та результатами проведення у ньому з 2004 року реформи сфери судової психіатрії, у тому числі на основі реалізації 14 національних і міжнародних проектів. 
Завдяки успішно вжитим заходам вдалося поєднати всі етапи лікування та ресоціалізації хворих осіб при застосуванні примусових заходів медичного характеру зі звичайним, посиленим та суворим наглядом. Крім того, у закладі кардинально покращено умови тримання пацієнтів, забезпечено належну безпеку, надання якісної медичної, психологічної та соціальної допомоги тощо.

Як наслідок, оптимізовано відповідні витрати держави на вказані цілі та досягнуто суттєвого скорочення строків перебування громадян, більш швидкого повернення їх до нормального життя та родини.

Отриманий позитивний досвід буде використано при просуванні відповідних ініціатив Генеральної прокуратури України в органах законодавчої та виконавчої влади, а також під час проведення актуальної реформи у сфері судової психіатрії, яка наразі триває.

Теги: генеральна прокуратура,міжнародні партнери,судова психіатрія

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео