ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Артем Біденко відвідав з робочим візитом Латвію

Артем Біденко відвідав з робочим візитом Латвію
84261 ПЕРЕГЛЯДІВ

4 березня 2019 року державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко відвідав Латвію з робочим візитом.

У рамках візиту А. Біденко провів зустріч з Віце-спікером Сейму Латвії Дагмарою Бейтнере-Ла Галла і обговорив питання забезпечення інформаційних потреб української громади Латвії.

Під час зустрічі з представником Комітету закордонних справ Інесою Войкою та Головою латвійської делегації у Парламентській асамблеї ОБСЄ Інесою Ікстеня було відзначено ефективну співпрацю України і Латвії в ОБСЄ, зокрема щодо підтримки резолюцій по Україні, а також проблематику забезпечення збалансованих інформаційних кампаній під час національних виборів.

А. Біденко також зустрівся з директором Балтійського центру медіа-грамотності Янісом Сікснісом, з яким обговорив реалізацію спільних навчальних проектів для балтійських і українських журналістів.

Окрім того держсекретар МІП взяв участь у дискусії «Роль письменників у боротьбі проти пропаганди і за свободу слова у добу пост-правди», під час якої розповів про діяльність Мінінформполітики у сфері протидії російській пропаганді на окупованих нею територіях і протидії інформаційним операціям Росії в Україні.

Участь у дискусії також взяли українські й латвійські письменники, члени ПЕН-клубів  України і Латвії Андрій Курков, Ілмарс Шлапінс, Інга Гайле, а також депутат Сейму Латвії Марія Голубєва. Дискусію організувало Посольство України в Латвії за сприяння ПЕН-клубів Латвії і України. Захід відвідали акредитовані в Ризі іноземні дипломати, журналісти та представники громадянського суспільства.

Теги: Секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео