ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прокоментував інформацію щодо можливих зловживань в оборонній сфері

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прокоментував інформацію щодо можливих зловживань в оборонній сфері
28180 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральний прокурор України Юрій Луценко, коментуючи для представників засобів масової інформації у середу, 27 лютого 2019 року, журналістське розслідування щодо можливих зловживань в оборонній сфері, яке набуло суспільного резонансу, поінформував про хід розслідування Генеральною прокуратурою України кримінального провадження щодо низки підприємств-постачальників виробів на підприємства оборонного комплексу держави. 

Говорячи про нестачу в армії певних вузлів та агрегатів, яка виникла внаслідок бездумного розпродажу військової техніки до 2014 року, Юрій Луценко наголосив, що неприйнятною і аморальною є груба нажива на бізнесі із поставки такої продукції. «Армія потребує техніки. Але ніхто в нашому суспільстві не розуміє, чому окремі ділки вважають за можливе на цьому заробляти мільйони і мільйони державних коштів. Закон має бути один для всіх, і в цьому випадку також», - зазначив він.

Також Генеральний прокурор України повідомив, що у вказаному кримінальному провадженні за дорученням військової прокуратури ДФС вже провела податкову перевірку 10 з цих підприємств: «Днями ми отримали відповідь про те, що встановлено збитки до державного бюджету в сумі близько 22 млн гривень. Ще по 30 підприємствам ми маємо отримати відповідь буквально днями», - уточнив він.

«У зв’язку з цим хочу сказати, не дивлячись ні на що - на будь-який колір прапорів, на будь-які прізвища: ГПУ вела і буде вести цю та інші справи до законної відповідальності», - наголосив Юрій Луценко.

Також він висловив сподівання, «що НАБУ згідно своєї підслідності дасть відповідь на ймовірні правопорушення держслужбовців, керівників держпідприємств та членів їх сімей у цій схемі».
 

Теги: Генеральний прокурор України Юрій Луценко

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео