ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Ірина Геращенко взяла участь у відкритті благодійної виставки «Повернення додому» на підтримку 24 військовополонених українців

Ірина Геращенко взяла участь у відкритті благодійної виставки «Повернення додому» на підтримку 24 військовополонених українців
28283 ПЕРЕГЛЯДІВ

23 лютого у музеї «Київська фортеця – Косий капонір» Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко взяла участь у відкритті благодійної виставки «Повернення додому» на підтримку військовополонених моряків, захоплених 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки.

Відкриваючи виставку, Перший віце-спікер Ірина Геращенко повідомила, що Україна підтримує рішення ЄС запровадити «Азовський пакет санкцій» проти окремих громадян Росії. Разом із тим, вона зауважила, що за захоплення трьох кораблів та 24 членів екіпажів проти Росії мали б бути запроваджені не лише персональні, але й секторальні санкції.

Одна із ініціаторок виставки, волонтерка Зоряна Трухіна поінформувала, що митці понад два місяці писали картини у подарунок і на підтримку нашим хлопцям, що зараз є військовополоненими у Росії. З. Трухіна розповіла, що за приклад була взята картина Беати Куркуль «Маленький кораблик, повертайся додому», намальована у перші дні полону 24 військовослужбовців ВМС ЗСУ.

У відкритті виставки також взяли участь рідні військовополонених. Батько Василя Сороки, Віктор Сорока, повідомив, що внаслідок поранення рука сина суттєво набрякла. За його словами, наступного тижня його сину зроблять операцію. Віктор Сорока  також розповів, що його син тримається мужньо, не втрачає оптимізму та чекає на звільнення з полону.

До організації виставки «Повернення додому» долучилися представники Військово-морських сил ЗСУ та Уряду України, волонтерські і ветеранські організації.

Твори, які представлені на виставці, організатори планують подарувати військовополоненим після їх повернення додому. Решту робіт, а це близько двох десятків робіт, продадуть на аукціоні. Виручені кошти спрямують волонтерам, які допомагають військовополоненим морякам.

 

Виставка працюватиме до кінця поточного року. Місце проведення: фортеця Косий капонір або ж Київська фортеця. Вулиця Госпітальна, 24А (камінна зала).

Теги: Музей «Київська фортеця – Косий капонір» ,Благодійна виставка «Повернення додому»,Ірина Геращенко

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео