ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Ганна Гопко взяла участь у зустрічі з представником Комітету Сенату з питань збройних сил і безпеки США Джоні Ернст

Ганна Гопко взяла участь у зустрічі з представником Комітету Сенату з питань збройних сил і безпеки США Джоні Ернст
139882 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 лютого Голова Комітету Ганна Гопко взяла участь у зустрічі з легендарною жінкою, яка служила в армії своєї країни, гідним політиком, майбутнім партнером по НАТО та справжнім другом України - представником Комітету Сенату з питань збройних сил і безпеки, Сенатором США Джоні Ернст.

Ганна Гопко висловила вдячність американській стороні за підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, жорсткі санкції та чітку позицію щодо агресивних дій РФ проти України.

Під час зустрічі сторони обговорили низку актуальних питань міжнародного порядку денного. Особлива увага була приділена питанню трансформації України після Революції Гідності, йшлося про сміливість, яку проявляють українці захищаючи свою землю, а також про значну роль України не лише для регіональної, але й глобальної безпеки.

Г.Гопко окреслила коло пріоритетних питань для України, а саме: вирішення ситуації на сході України та в Азовському морі, запобігання втручанню Росії у внутрішні справи України, з огляду на виборчий процес у 2019 році, реалізація амбіційного пакету реформ на шляху імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, європейські та євроатлантичні прагнення України. Також вона наголосила на великих витратах України на фінансування сектору безпеки та оборони, зважаючи на триваючу російську агресію.

У ході обговорення економічних питань українська сторона підкреслила необхідність зупинення будівництва газогону Північний потік-2, оскільки реалізація цього російського проекту є екзистенційною загрозою енергетичній незалежності ЄС та завдасть значних економічних збитків усім країнам-транзитерам російського природного газу, включаючи й Україну.

 

Теги: Ганна Гопко,Джоні Ернст

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео