ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Комітет з питань науки і освіти провів виїзне засідання у Харківській області

Комітет з питань науки і освіти провів виїзне засідання у Харківській області
139983 ПЕРЕГЛЯДІВ

Комітет з питань науки і освіти провів виїзне засідання на тему: «Вища освіта в Україні: стан законодавчого забезпечення, проблеми та напрями реформування». Засідання відбулося на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

У заході взяли участь представники Міністерства освіти і науки, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, керівники закладів вищої освіти, технікумів та коледжів Харківської області та інших регіонів України, експерти та громадськість.

Під час засідання було розглянуто питання: управління закладами вищої освіти; фінансування вишів; оцінювання якості вищої освіти і освітні вимірювання.

Учасниками були напрацьовані пропозиції та рекомендації щодо подолання проблем і розвитку сфери вищої освіти в Україні.

У рамках виїзного засідання народні депутати також провели зустріч із педагогічними працівниками загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти Харківської області.

Під час зустрічі представники педагогічних колективів висловили свої пропозиції до проектів спеціальних законів (про внесення змін та доповнень до законів України «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», нову редакцію Закону України «Про професійну (професійно-технічну) освіту), а також заявили про необхідність внесення змін до деяких нормативно-правових документів, затверджених органами виконавчої влади.

Теги: «Харківський політехнічний інститут»,«Про загальну середню освіту»,«Про дошкільну освіту»,«Про позашкільну освіту»

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео