ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

МІП спільно з Google Україна провели майстер-клас до Дня безпечнішого Інтернету

МІП спільно з Google Україна провели майстер-клас до Дня безпечнішого Інтернету
167843 ПЕРЕГЛЯДІВ

5 лютого 2018 року до  Дня безпечнішого інтернету Міністерство інформаційної політики України спільно з Google Україна провели відкритий  майстер-клас «Цифрові інструменти та можливості Google для безпечнішого інтернету».

Під час заходу Перший заступник Міністра інформаційної політики Еміне Джапарова підкреслила, що питання цифрової безпеки є дуже актуальним, особливо в умовах гібридної агресії з боку РФ.

«Постійно з’являються нові загрози і, відповідно, нові інструменти захисту, про які треба знати та регулярно поновлювати свою цифрову компетентність. Наш майстер-клас розрахований в першу чергу на вчителів шкіл, педагогів та викладачів закладів вищої освіти з розрахунком на те, що набуті знання передаватимуться далі школярам і студентам», - зазначила вона.

Сертифікований тренер Google for Education Антоніна Букач провела одночасно онлайн- та офлайн-заняття у віртуальній власній кімнаті та опрацьовувала завдання з учасниками майстер-класу в прямому ефірі.

День  безпечнішого інтернету (Safer Internet Day) започатковано з ініціативи проекту ЄС SafeBorders в 2004 році і  відзначається в країнах Європейського Союзу під патронатом Європейської комісії з інформаційного суспільства і ЗМІ у кожен другий вівторок лютого. Всесвітній день безпечнішого інтернету спрямований на просування більш безпечного і відповідального використання мобільних і онлайн-технологій, передусім серед дітей і молоді.

У 2019 році цей день відзначається під гаслом «Разом для найкращого інтернету». 130 країн світу об'єднали свої зусилля заради позитивних змін та підвищення освіченості з питань безпеки онлайн.

Теги: МІП,Google for Education,Safer Internet Day

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео