ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну книги, які містять ознаки пропаганди держави-агресора

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну книги, які містять ознаки пропаганди держави-агресора
28151 ПЕРЕГЛЯДІВ

Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Дресс Шоу», ТОВ «Етніктрейд», ТОВ «ЯкабуТрейд», ТОВ «Форс Україна», ТОВ «Перо» та ПП «Видавництво «Махаон-Україна» у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора 13 книжок, у яких присутні ознаки пропагандидержави-агресора.

 

Відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України. 

Зокрема, не надано дозволів на ввезення низки дитячих книг, в оформленні яких використана комуністична символіка або символіка держави-агресора. Наприклад, підручник англійської мови для школярів російського видавництва «Р-Плюс» розмальовано прапорами збройних формувань РФ.

Не буде розповсюджуватися в торговельній мережі України книга  Микити Непряхіна «Убеждай и побеждай. Секреты эффективной аргументации», в якій  прикладом «ефективних» аргументів слугують цитати Леніна і Сталіна, що є прямою пропагандою комуністичної ідеології, забороненої в Україні. Не дали експерти дозволу на ввезення і розповсюдження  в Україні книги Є. Торчинова «Путь запредельного: Религии мира. Психотехника и трансперсональные состояния», яка пропагує державу-агресора та розпалює міжетнічну, релігійну ворожнечу.

У дусі імперської ідеології  держави-агресора написана книга  російського журналіста Андрія Шария «Балканы: окраины империй» (видавництво «Азбука Аттика»), який  переповідає сентенції на кшталт «будуще связанных узами народов способна гарантировать только общая для всех Русская империя».

Експерти звернули увагу на те, що вже не вперше російські видавці, випускаючи книги авторів, які нічого спільного не мають з ідеями «руского міра», в передмовах до них пропагують імперську ідеологію та її апологетів. Такі провокації стали типовими в умовах гібридної війни, яку веде проти України Російська Федерація. Зокрема, запропонована  українським імпортерам книга творів Сергія Довлатова (видавництво «Азбука Аттикус») містить передмову, у якій пропагується відомий українофоб Сергій Безруков, чиє ім’я внесено Міністерством культури України до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

Нагадаємо, що минулого року Держкомтелерадіо надав 97 відмов у видачі дозволів на ввезення 477 000 примірників видань антиукраїнського змісту. Складено 27 адміністративно-господарських протоколів щодо порушення правил розповсюдження видавничої продукції. Сума штрафних санкцій склала 1005210 грн.

 


 

Теги: Держкомтелерадіо,Пропагандидержава,Міністерством культури України

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео