ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Відбувся прем’єрний показ історичного фільму «Крути 1918»

Відбувся прем’єрний показ історичного фільму «Крути 1918»
84055 ПЕРЕГЛЯДІВ

29 січня 2019 року до 101-ї річниці бою під Крутами у столичному кінотеатрі «Київ» відбувся прем’єрний показ художньої стрічки режисера Олексія Шапарєва «Крути 1918». У прокат стрічка виходить 7 лютого.

Під час прес-конференції з нагоди прем’єри державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко подякував знімальній групі і всім, хто долучився до створення фільму.

«Надзвичайно важливо сьогодні, коли ми всіма силами протистоїмо агресії з боку Росії, піднімати героїчні сторінки історії і показувати їх людям. Ця грандіозна кінематографічна робота показує, що наш народ сильний духом, і він здолає усі труднощі. Українському кіно – бути!», - зазначив він.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко підкреслив, що робити в сьогоднішніх умовах історичне кіно - непросто, але це дуже важлива місія.

Проект фільму «Крути 1918» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно у сесії ігрових тематичних фільмів та отримав 26 млн грн державної фінансової підтримки при загальному бюджеті 52 млн грн.

Художній фільм знятий у жанрі історичний екшн за реальною історією героїчного бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року.

Теги: Міністерства інформаційної політики України ,Фільм «Крути 1918» ,Артем Біденко,Кінотеатр «Київ»

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео