ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Національний банк у 2018 році отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків понад 2.6 млрд грн

Національний банк у 2018 році отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків понад 2.6 млрд грн
111897 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національний банк України у минулому році отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків на півмільярда гривень більше ніж роком раніше – 2.6 млрд грн.

 

Найбільше коштів отримано від реалізації майнових прав – 1 237.7 млн грн. Ще 681.6 млн грн надійшли від реалізації нерухомого майна. Іншими джерелами погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків стали кошти від:

·погашення ОВДП на суму 434.8 млн грн;

·набуття у власність НБУ нерухомого майна майнових поручителів банків на суму 132.3 млн грн;

·отримання коштів від погашення заборгованості за заставленими НБУ кредитними договорами на суму 154.4 млн грн.

 

За найвищу ціну – 308 млн грн – у 2018 році реалізовано майнові права, передані в заставу Національному банку ПАТ "Дельта Банк".

 

У 2018 році обсяг погодження Національним банком початкових цін реалізації майнових прав за заставленими кредитними договорами збільшився більш ніж удвічі – до 100.5 млрд грн – у порівнянні з 2017 роком (45 млрд грн). Це пов’язано із запровадженням портфельного погодження реалізації активів, а також зі спрощенням процедури визначення початкової ціни реалізації активів, яка відповідає сумі загальної заборгованості за кредитними договорами.

 

Нагадаємо, що у 2017 році Національний банк отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 2.1 млрд грн.

 

Довідково

Рішення щодо реалізації заставлених активів неплатоспроможних банків ухвалює виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Як забезпечений кредитор Національний банк погоджує спосіб та місце реалізації активів, що перебувають у нього в заставі, після отримання офіційного рішення виконавчої дирекції ФГВФО. Продаж активів також здійснює Фонд гарантування вкладівфізосіб.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео