ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Чоловіку, який у 2014 році вбив з автомата малолітню дитину, заочно повідомлено про підозру

Чоловіку, який у 2014 році вбив з автомата малолітню дитину, заочно повідомлено про підозру
83911 ПЕРЕГЛЯДІВ

За наявністю достатніх підстав прокуратура Донецької області погодила заочне повідомлення про підозру 60-річному чоловіку, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини) КК України.

 

Ця жахлива подія сталася наприкінці 2014 року у с. Гранітне Волноваського району. Місцевий мешканець,перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вирішив помститися сусідам за виниклий між ними побутовий конфлікт. Достовірно знаючи, що у цей час разом зі своїми близькими в будинку перебуває 3-річна дівчинка, зловмисник із автоматичної  вогнепальної зброї, а саме з автомата Калашникова, залишеного без догляду знайомим військовослужбовцем, здійснив не менше трьох пострілів у бік будівлі, в результаті чого однією з куль, яка пролетіла крізь вікно, смертельно поранено дитину.

 

Після скоєння злочину підозрюваний виїхав за межі України, а с. Гранітне розташоване на лінії розмежування, де з того часу фактично не припиняються бойові дії - за цих підстав проведення усіх необхідних слідчих дій у даному провадженні було неможливо. Проте у травні 2018 року постановою заступника прокурора області розслідування доручено слідчому відділу ГУНП в Донецькій області, а процесуальне керівництво – прокурору відділу нагляду за додержанням законів при розслідуванні злочинів проти життя управління нагляду прокуратури Донецької області. І після того, як особисто процесуальним керівником в результаті проведення певних слідчих дій було здобуто вагомі докази щодо причетності втікача до вказаного злочину, йому заочно повідомлено про підозру в умисному вбивстві дитини.

 

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного в міжнародний розшук.

 

Досудове розслідування триває.

 

                                                                                               Прес-служба прокуратури Донецької області

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео