ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Справу екс-керівника Держекологічної інспекції скеровано до суду

Справу екс-керівника Держекологічної інспекції скеровано до суду
28071 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування  декларування недостовірної інформації екс-керівником Державної екологічної інспекції України. 22 січня 2019 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Екс-посадовцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України («Декларування недостовірної інформації»). 

 

За даними слідства, екс-посадовець не задекларував майна на загальну суму майже 60 млн грн. Зокрема, у декларації за 2015 не відобразив відомості стосовно майна на загальну суму понад 3,694 млн грн, у декларації за 2016 рік — на 28,67 млн грн. Крім того, до декларації, поданої перед звільненням із займаної посади, екс-посадовець не вніс відомості про майно на загальну суму близько 27,963 млн. грн.

 

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео