ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Світовий банк сприяє взаємодії НАБУ з громадськістю

Світовий банк сприяє взаємодії НАБУ з громадськістю
195571 ПЕРЕГЛЯДІВ

Громадські активісти – це сила, яка не лише вимагає боротьби з корупцією, а долучається до пошуку інформації, що може стати в нагоді при розслідуванні корупційних злочинів правоохоронними органами. На цьому наголосив директор Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України Тарас Лопушанський під час прес-конференції «Боротьба з корупцією: що далі?», організованої Світовим банком в Україні 23 січня 2019 року у Львові.

За його словами, НАБУ знаходиться у постійному пошуку нових можливостей для розвитку співпраці з громадськістю.

«Боротьба з корупцією – наша спільна мета. Наразі Львівське теруправління отримує чимало звернень від громадян, в яких йдеться про факти корупції не підслідні Національному бюро. Отримуючи такі повідомлення, ми вивчаємо їх пересилаємо до органів відповідно до підслідності. З одного боку, ми приділяємо час на детальне опрацювання кожного звернення, а з іншого, — очікування заявника залишаються незадоволеними. Тому ми багато зусиль приділяємо просвітницькій роботі, аби люди усвідомлювали, в яких саме випадках їм варто звертатися до НАБУ», − пояснив Тарас Лопушанський.

Давід Бернштейн, провідний фахівець з питань державного сектору, керівник антикорупційної програми Світового банку наголосив на важливості підсилення інституційної спроможності нових антикорупційних органів.

«Однією з ключових умов співпраці України та Світового банку є боротьба з корупцією, створення антикорупційних органів. Сьогодні ми підтримуємо зусилля НАБУ у протидії корупції та сподіваємося, що вже навесні в Україні буде створено Антикорупційний суд», − підкреслив він.

Участь у заході також взяли провідний фахівець Світового банку з питань фінансового сектору Лаура Поп та консультант Світового банку Дмитро Чаплинський. Для того, щоб зробити співпрацю громадськості з правоохоронцями більш продуктивною, представникам ЗМІ та громадських організацій розповіли про інструменти для пошуку інформації у межах власних розслідувань.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео