ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Віталій Кличко: «Давос завжди приносить Києву нові проекти, нові ідеї, які ми втілюємо задля змін у столиці»

Віталій Кличко: «Давос завжди приносить Києву нові проекти, нові ідеї, які ми втілюємо задля змін у столиці»
83987 ПЕРЕГЛЯДІВ

Переговори і домовленості під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі приносять Києву нові проекти та нові ідеї, які згодом втілюють у столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко у коментарі журналістам у Давосі.

«Систему управління «Смарт-Сіті» у Києві ми почали запроваджувати 4 роки тому саме після успішних переговорів у Давосі. Тоді ми тут домовилися з німецькою компанією SAP, яка допомогла втілити в українській столиці перший проект «розумного» міста – відкритий бюджет. Також 2 роки тому тут у мене була зустріч із представниками UBER, і за кілька місяців таксі цієї компанії вже поїхали київськими вулицями. Саме в Давосі відбулися переговори з представниками ІКЕА, і вже цього року компанія відкриє у Києві перший зі своїх магазинів в Україні. Прихід ІКЕА на наш ринок – це серйозний сигнал для інших великих інвесторів, – зазначив Віталій Кличко. – Я дуже радий, що протягом кількох останніх років понад 60 відсотків усіх інвестицій в Україну приходять саме у столицю. І ми продовжуємо шукати і залучати нові інвестиції, нові технології задля розвитку нашого міста».

Під час Всесвітнього економічного форуму Віталій Кличко взяв участь у дискусії «Розумне фінансування розумних міст», яку влаштували в мерії Давоса. В обговоренні, де йшлося про те, як міста можуть співпрацювати, щоб залучати фінансування, інвестиції у впровадження технологій та інновацій, брали участь мери Давоса та Сент-Галена, представники великих фінансових компаній.

«Ми обговорювали розвиток «смарт-сіті». Ця програма сьогодні у тренді. Бо це – нові технології, які дають можливість ефективного муніципального управління і комфортного життя та комфортного сервісу для мешканців міст. І Київ не пасе задніх у втіленні інновацій. Сьогодні ми вже маємо чимало технологічних проектів, які успішно працюють у різних сферах життєдіяльності міста. Це і міський дата-центр, і картка киянина, онлайн-запис до лікаря, електронна черга до дитсадків, система відеоспостереження «Безпечна столиця», система електронних петицій і багато іншого. Ми продовжуємо робити Київ «розумним» і продовжуємо обмінюватися корисними ідеями з іншими містами. Зокрема, тут, у Давосі», – сказав Віталій Кличко.

«Розумним» технологіям, діджиталізації різних сфер присвячено чимало заходів та дискусій цьогорічного Всесвітнього економічного форуму. Мер Києва також взяв участь із братом Володимиром у дискусії «Смарт-сіті. Смарт-спорт», яка відбулася в Українському домі в Давосі.

«Давос –це місце, де впливові люди з усього світу обговорюють під час зустрічей найактуальніші проблеми - політичні, економічні, управлінські. І один із викликів, який доводиться сьогодні вирішувати багатьом містам світу – це забезпечення комфортних умов для життя їхніх мешканців. І новітні смарт-технології допомагають у цьому. Сьогодні від мене як мера кияни чекають саме створення комфорту і якості сервісу в столиці. І я роблю все, щоб це забезпечити», – наголосив Віталій Кличко.

У Давосі мер української столиці візьме участь у ланчі-спілкуванні, який традиційно влаштовує видання «Washington Post». І на який збираються впливові світові політики, фінансисти, представники великого бізнесу, науки. Заплановані також зустрічі Віталія Кличка з представниками ділових кіл.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео