ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

МІП: Презентовано документально-телевізійний цикл «Герої українського Донбасу»

МІП: Презентовано документально-телевізійний цикл «Герої українського Донбасу»
167423 ПЕРЕГЛЯДІВ

13 грудня 2018 року в прес-центрі ІА «Укрінформ» відбулася презентація документально-телевізійного циклу «Герої українського Донбасу», створеного на замовлення Міністерства інформаційної політики України.

 

«На сьогодні важливо виробляти контент про новітню історію, що фіксує долі людей, які є частиною опору. Цей цикл вбиває міф про те, що в Україні – громадянська війна. І цінність цього проекту у тому, що він сформований на основі саме документальних свідчень людей, які пережили і переживають війну фізично й емоційно», - зазначила під час заходу Перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

Було представлено шість півторахвилинних тізерів відеоісторій про радника Міністра інформаційної політики, Героя України, організатора партизанського руху на Луганщині у 2014-2015 роках Володимира Жемчугова; про дизайнера та волонтера Леоніда Краснопольського, який у лютому 2018 року загинув в автокатастрофі; про вченого-релігієзнавця, в'язня сумління російської окупаційної "адміністрації" 2016-2017 років Ігоря Козловського; капелана Геннадія Мохненка, розвідника та добровольця Руслана Пустовойта, а також про волонтера і Народного героя України Лілію Українську (Болбат).

Виробником циклу виступив аналітичний центр «Фабрика думки «Донбас». Як повідомив радник Міністра інформаційної політики, керівник центру Дмитро Ткаченко, п’ять із шести історій героїв повністю можна буде переглянути о 19:00 20 грудня в кінотеатрі «Жовтень».

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео