ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Бельгія: перевірка іноземних інвестицій

Бельгія: перевірка іноземних інвестицій
52506 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бельгійська влада почне перевіряти всі іноземні інвестиції в країні на наявність різноманітних ризиків для безпеки, заявив міністр юстиції Вінсент Ван Квікенборн (Open VLD).
Ризики безпеки, які виникають від іноземних урядів, є постійною проблемою для бельгійських спецслужб. Однак все частіше внутрішні інвестиції в Бельгії використовуються, як прикриття порушень безпеки. План передбачає створення комітету з перевірки інвестицій при федеральному міністерстві економіки П'єра Іва Дерманья (PS), сказав Ван Квікенборн De Tijd. «Державна безпека буде одним із учасників механізму відбору. Само собою зрозуміло, що, наприклад, китайські інвестиційні заявки, безумовно, у наших стратегічних секторах, ретельно вивчаються на наявність зв’язків з китайським урядом або спецслужбами ".

Уже 13 інших європейських урядів перевіряють іноземні інвестиції, серед них сусідні Франція, Німеччина та Нідерланди. “Метою є захист нашої критичної інфраструктури, включаючи енергетику, транспорт, охорону здоров’я, зв’язок та оборону.
Іноземні інвестори, які хочуть отримати контроль над компанією і тим самим придбати більше 25% прав голосу, повинні зареєструватися в комітеті з перевірки інвестицій ".
Члени комітету матимуть доступ до різноманітних джерел інформації, щоб мати змогу приймати рішення, включаючи цивільну та військову розвідку. Але перевірка стосуватиметься лише ризиків для безпеки, наголосив Ван Квікенборн.

"Він не буде враховувати будь-який елемент, пов'язаний з економічною доцільністю", - сказав він. «Також завжди є відкритий діалог з інвесторами. Якщо інвестиція може потенційно зашкодити громадському порядку та безпеці, її перевіряють, чи необхідні заходи для мінімізації цього ризику, не забороняючи інвестиції. Тож заборона буде лише крайнім заходом ".
Комітет складатиметься з постійних представників семи федеральних міністерств: економіки, фінансів, закордонних справ, мобільності, оборони, енергетики та охорони здоров'я. Також будуть два спеціальних представника з регіону, де планується інвестування. 

Теги: Бельгія: перевірка іноземних інвестицій

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео