ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Посилений карантин подовжено до 30 квітня

Посилений карантин подовжено до 30 квітня
57890 ПЕРЕГЛЯДІВ

Блокування в Києві було продовжено принаймні до 30 квітня, мер Віталій Кличко оголосив 14 квітня.

"У нас немає вибору", - сказав Кличко на брифінгу. "Інакше медична система не витримає навантаження, і смертей буде ще більше".

Громадський транспорт, включаючи метро, залишатиметься недоступним для більшості киян. Користуватися громадським транспортом зможуть лише люди, які працюють у критично важливих галузях, які отримали спеціальний дозвіл від Київради, та за допогомогою спецпропуску будуть і надалі мати змогу пересуватися Києвом.

Школи та дитячі садки також залишаться закритими.

"Лікарі зазначають, що якщо під час першої хвилі коронавірусу більше підлітків опинилося в лікарнях, то зараз є більша кількість дітей дошкільного віку, госпіталізованих з COVID-19, з більш важкими випадками та наслідками", - сказав мер.

У кафе та ресторанах можна замовити тільки замовити їжу на доставлення, перебування в закладі заборнено. Ярмарки продуктів харчування заборонені.

Кличко знову попросив власників підприємств дозволити своїм співробітникам працювати віддалено або надати їм оплачувану відпустку, якщо це можливо.

Інші обмеження щодо "червоної зони", ймовірно, залишаться в силі, хоча мер прямо не згадував про них, українцям і так відомі умови.Торгові центри та інші некритичні компанії доведеться залишатись закритими.

Україна знаходиться в середині третьої та найгіршої хвилі COVID-19, щодня приносячи від 4500 до 5000 нових госпіталізацій та сотні смертей.

За останні 24 години 12 384 пацієнти з COVID-19 одужали та 467 померли. Понад 1,4 мільйона людей вилікувались від COVID-19, а 38 225 людей загинули після пандемії в Україні.

В даний час в Україні є 406 495 активних справ; 13 квітня загинуло 467 людей.

Вакцинація залишається небезпечно повільною, оскільки лише п’ятеро людей отримали дві дози вакцини.

Загалом першу дозу вакцини AstraZeneca отримали 403 553 людини, що  складає менше ніж 1 відсотка населення України.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео