ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Військовослужбовців Подільського прикордонного загону затримано на реалізації наркотичних засобів серед цивільного населення

Військовослужбовців Подільського прикордонного загону затримано  на реалізації наркотичних засобів серед цивільного населення
7908 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері на незаконному придбанні, зберіганні
та збуванні наркотичних засобів викрито групу осіб, до складу якої входили колишній та діючі військовослужбовці одного з підрозділів Державної прикордонної служби України (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, вказані особи налагодили законспіровану систему реалізації наркотичних засобів (амфетаміну) серед цивільного населення регіону.

Так, раніше, правоохоронці вже зафіксували два факти збування ними амфетаміну, загальною вагою близько 30 гр.

29.03.2021, під час проведення невідкладних слідчих дій, зокрема обшуку авто, в якому перебував правопорушник, у одного зі спільників групи знайдено та вилучено наркотичну речовину «амфетамін», загальною вагою близько 500 гр.

Колишнього та двох діючих військовослужбовців контрактної служби Подільського прикордонного загону затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі тривають обшуки за місцем проживання та проходження військової служби фігурантів. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та готується клопотання до суду про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Викриття злочину проводили прокурори Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері спільно з оперативними співробітниками Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Спеціалізована прокуратура Південного регіону,військовослужбовці,ДПСУ,амфетамін,Одеса

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео